[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Składniki
• 200 G MASŁA
• 4 KOTLETY CIELECE KAZDY PO OK. 250 G
• 1 DUZA CEBULA POKROJONA W PASKI
• 2 JABLKA POKROJONE W PLASTRY
• 150 G PIECZAREK
• 1 ŁYŻKA POSIEKANEGO ESTRAGONU
• OK 8 ZIARENEK CZARNEGO PIEPRZU
• 1 LYZKA ZIAREN SEZAMOWYCH
• OK 500 G MAKARONU MARILLE
• 100 ML OLIWY Z OLIWEK
• 175 G SERKA MASCARPONE POKRUSZONEGO NA MAŁE KAWAŁKI
• 2 DUZE POMIDORY
• SÓL I PIEPRZ
Etapy przygotowania
1. NA PATELNI ROZGRZAC OK 1/4 MASLA, SMAZYC CIELECINE PO OK 5 MIN Z KAZDEJ STR. PRZELOZYC NA TALERZ I ODSTAWIC W CIEPLE MIEJSCE
2. JABLKA I CEBULE USMAZYC NA ZLOTY KOLOR. PRZELOZYC NA TALERZ PRZYKRYC CIELECINA I ODSTAWIC W CIEPLE MIEJSCE
3. NA POZOSTALYM MASLE USMAZYC PIECZARKI OK 4 MIN. DO SMAZENIA DODAC ESTRAGON I ZIARNA PIEPRZU, POSYPAC SEZAMEM.
4. MAKARON UGOTOWAC W OSOLONEJ WODZIE Z DODATKIEM OLIWY. ODCEDZONY PRZELOZYC NA POLMISEK.
5. MAKARON POSYPAC SEREM ORAZ SKROPIC POZOSTALA OLIWA. NA WIERZCHU ULOZYC CEBULE, JABLKA I KOTLETY CIELĘCE. KOTLETY UDEKOROWAC PIECZARKAMI Z PIEPRZEM I ESTRAGONEM , POLAC WSZYSTKO WYWAREM Z PATELNI.WOKOL ULOZYC POMIDORY POKROJONE W OSEMKI .WSTAWIC NA 5 MINUT DO NAGRZANEGO DO TEMP.150 ST PIEKARNIKA . DOPRAWIC SOLA I PIEPRZEM .
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]© 2009 Zaopiekuj się moim sercem - zostawiłem je przy tobie. - Ceske - Sjezdovky .cz. Design downloaded from free website templates