KRÓLEWIEC, PRZEPISY, DEKORACJA CIAST I POTRAW

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
KRÓLEWIEC
BISZKOPT JASNY:
6 jaj, 1 szklanka cukru kryształu, 1 szklanka mąki, 1 plaska
łyżeczka proszku do pieczenia.
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem
i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180°C około
30-40 minut, w foremce takiej samej jak ciasto kruche.
CIASTO:
2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru kryształu, 2 łyżki miodu płynnego, 1
łyżeczka sody oczyszczonej, 15 dag margaryny, 1 jajko.
Zarobić ciasto kruche. Podzielić ciasto na 2 części, upiec 2 placki, w jednakowych
foremkach, w temp. 180-200°C przez 20-30 min. Wyjąć placki jeszcze cieple.
MASA:
1/2 l słodkiego mleka, 1/2 szklanki cukru kryształu, 1 łyżka mąki
ziemniaczanej, 1 łyżka mąki zwykłej, 1 cukier waniliowy, 1 kostka margaryny.
Z mleka, mąki, cukru ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać margarynę i
dobrze roztrzepać masę. Gorącą masą przekładać placki.
Przełożenie placka:
Placek kruchy - masa - biszkopt - masa - placek kruchy - polewa.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • katek.htw.pl
  • © 2009 Zaopiekuj się moim sercem - zostawiłem je przy tobie. - Ceske - Sjezdovky .cz. Design downloaded from free website templates