KRUCHE Ciasto, Przepisy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

KRUCHO-BISZKOPTOWE ZE ŚLIWKAMI 

takie letnie ciacho. 

 

Przepis z „Ciast domowych”: 

Ciasto kruche: 
1 szkl mąki tortowej 
1/2 szkl cukru pudru 
125 g margaryny 
1 żółtko 
2 łyżki kwaśnej śmietany 
1 łyżeczka cukru waniliowego 
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Z podanych składników zagnieść ciasto. 

Ciasto biszkoptowe: 
2 szkl mąki 
1 szkl cukru 
5 jajek 
6 łyżek oleju 
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, a następnie olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. 

Ciasto kruche rozwałkować i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 25x40 cm. Na ciasto wyłożyć owoce, a następnie zalać je ciastem biszkoptowym. 

Piec ok 60 min w 180 st. 

W przepisie nie ma nic o podpiekaniu ciasta kruchego, ja jednak podpiekłam przed położeniem śliwek

_________________

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • katek.htw.pl
  • © 2009 Zaopiekuj się moim sercem - zostawiłem je przy tobie. - Ceske - Sjezdovky .cz. Design downloaded from free website templates