KOTLETY CIELĘCE Z SERKIEM MASCARPONE I MAKARONEM , kotlety miesne i wegetarianskie

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Składniki

 

•  200 G MASŁA

 

•  4 KOTLETY CIELECE KAZDY PO OK. 250 G

 

•  1 DUZA CEBULA POKROJONA W PASKI

 

•  2 JABLKA POKROJONE W PLASTRY

 

•  150 G PIECZAREK

 

•  1 ŁYŻKA POSIEKANEGO ESTRAGONU

 

•  OK 8 ZIARENEK CZARNEGO PIEPRZU

 

•  1 LYZKA ZIAREN SEZAMOWYCH

 

•  OK 500 G MAKARONU MARILLE

 

•  100 ML OLIWY Z OLIWEK

 

•  175 G SERKA MASCARPONE POKRUSZONEGO NA MAŁE KAWAŁKI

 

•  2 DUZE POMIDORY

 

•  SÓL I PIEPRZ

 

 

Etapy przygotowania

 

1.  NA PATELNI ROZGRZAC OK 1/4 MASLA, SMAZYC CIELECINE PO OK 5 MIN Z KAZDEJ STR. PRZELOZYC NA TALERZ I ODSTAWIC W CIEPLE MIEJSCE

   

2.  JABLKA I CEBULE USMAZYC NA ZLOTY KOLOR. PRZELOZYC NA TALERZ PRZYKRYC CIELECINA I ODSTAWIC W CIEPLE MIEJSCE

   

3.  NA POZOSTALYM MASLE USMAZYC PIECZARKI OK 4 MIN. DO SMAZENIA DODAC ESTRAGON I ZIARNA PIEPRZU, POSYPAC SEZAMEM.

   

4.  MAKARON UGOTOWAC W OSOLONEJ WODZIE Z DODATKIEM OLIWY. ODCEDZONY PRZELOZYC NA POLMISEK.

   

5.  MAKARON POSYPAC SEREM ORAZ SKROPIC POZOSTALA OLIWA. NA WIERZCHU ULOZYC CEBULE, JABLKA I KOTLETY CIELĘCE. KOTLETY UDEKOROWAC PIECZARKAMI Z PIEPRZEM I ESTRAGONEM , POLAC WSZYSTKO WYWAREM Z PATELNI.WOKOL ULOZYC POMIDORY POKROJONE W OSEMKI .WSTAWIC NA 5 MINUT DO NAGRZANEGO DO TEMP.150 ST PIEKARNIKA . DOPRAWIC SOLA I PIEPRZEM .

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • katek.htw.pl
  • © 2009 Zaopiekuj się moim sercem - zostawiłem je przy tobie. - Ceske - Sjezdovky .cz. Design downloaded from free website templates